zondag 15 november 2015

Het leuke werk komt in zicht

Twee weken geleden kreeg ik opdracht van Jeroen om nog wat materiaal te gaan halen bij de ecobouwmaterialenwinkel Ecomat.
"Ah, en misschien moet je dan ook eens horen voor verf" kwam er dan achter. Jeuj, verf! Da's zowat het laatste dat je normaal doet!
Ik kreeg wel de opdracht om eerst een kleine potje mee te brengen om eerst te kunnen kijken wat we er van zouden vinden.
Verder zaagde hij mij de oren van mijn hoofd om een keukenplan uit te werken. Het borrelde al een hele tijd in mijn hoofd. Maar om een concreet plan te kunnen voorleggen, dat is andere koek.
Een eerste ontwerp kwam 4 weken geleden op papier. Daarna bleek dat het toch niet helemaal klopte en tekende ik opnieuw en opnieuw en opnieuw... Met kleurpotloodjes en wat ruitjespapier tekende en schetste ik er op los. Ondertussen is het ongeveer helemaal klaar. Al verandert er af en toe nog wel wat. Maar, nu weten we hoeveel kastjes en frontjes er moeten komen. Dus: jeuj, een keuken!

De Fermacell in de badkamer kreeg ook al een eerste laag primer (Fermacell diepgrond). Daarna moet daar nog een laag Fermacell Vloeibare Folie over gezet worden en dan heb je een waterdichte ondergrond om tegen te tegelen. Jeuj, tegelen!
Eerst nog de douchebak installeren. Jeuj, dan een douche! We moeten ook nog dringend werk maken van een badkamermeubel. Maar de smaken verschillen sterk. Nogal lastig eigenlijk.

Komende week of volgende week komen de trappen. Samen met de parket voor de living en die van de verdiepingen (overloop, slaapkamers en badkamer krijgen allemaal dezelfde lamelparket op kant). Daar vertellen we later wel meer over. Want ja, dat heb je goed gelezen: er komt dus ook eiken hoogkant lamelparket in de badkamer. En nee, dat geeft geen problemen zolang je je badkamer niet helemaal laat onderlopen. Maar dus, later meer.

De elektriciteit wordt nu ook verder afgewerkt: potjes, stopcontacten, ... ze krijgen allemaal een plaatsje van vake. Ook hier is een "jeuj" op zijn plaats want hoewel het in eerste instantie alleen maar blote lampjes in een socketje zullen zijn, licht hebben en kunnen aandoen en een paar veilige stopcontacten, da's al een hele vooruitgang.

Papa doet ondertussen nog een poging om de Fermacell te plamuren. Hij heeft immers een weddenschap met Nick (de modderman ;-) ). Wie hem al langer kent, heeft vast ook al eens van zijn bezetfiasco gehoord. Het is dus best een moedige beslissing om het toch nog eens te proberen.

2 opmerkingen: