dinsdag 22 juli 2014

Verhuizen

Terwijl Kamiel bijslaapt op mij na de vermoeiende verhuisdagen, heb ik tijd genoeg om de afgelopen dagen eens te overdenken en een kort verslag uit te schrijven.

Zaterdag: belachelijk warm. Op de thermometer kijken durf ik niet... Dat zou alleen deprimerend werken. De kinderen, oma en ik vertrekken rond 8u met de fiets naar ons nieuwe huis. Op de fiets valt de warmte mee. Alleen, het is wel nog maar 8u. Het zwembadje heeft Jeroen vrijdagavond nog gevuld. Het eerste dat de kinderen dus deden was zwembroek aan en in het water plonsen. De rest van de voormiddag was het constant aan en uit kleden van kindjes. In de namiddag is het veel te warm en willen ze niet meer zwemmen. Iedereen zweet zich een ongeluk maar toch proberen we te blijven lachen. De koude soep en rijstsalade die moeke kwam brengen smaakten geweldig. Tegen de avond stonden alle bedden en kasten in mekaar.
Onze eerste nacht in het nieuwe huis hebben we allemaal heel goed geslapen ondanks het felle onweer. Een onweer zoals je in de bergen hoort... Lange donder die echt komt aanrollen. Zelfs Jeroen, die zich normaal omdraait en moppert omdat ik begin te stommelen om alle ramen dicht te doen, heeft nu eens liggen luisteren (weliswaar na een droge "wat zijde gij nu nog allemaal gaan doen?" Ramen, weet je wel...).

Zondag hebben we de laatste dozen en spullen overgebracht. Ook nu weer: veel te warm. Maar het is gelukt: alles was op zondagavond verhuisd.

Maandag begonnen Jeroen en opa aan de afbraak, van achter naar voor en van boven naar onder. Letterlijk: de golfplaten op de garage mochten als eerste. En Jeroen nam het laatste dubbel letterlijk: die stond plots beneden in de garage ipv op de garage. Buiten wat schaafplekken ed mankeert hij gelukkig niets. Maar toch lukte het hem niet om die eerste dag zonder kleerscheuren door te komen: zijn broek kreeg een nieuwe look (een scheur van zijn bil tot zijn knie). Op die manier gaan we nog serieus mogen besparen op vloeren en andere afwerking en gaat al dat budget naar nieuwe broeken!

Ondertussen hebben oma en ik al heel wat dozen kunnen leegmaken en staat de garage hier propvol met lege bananendozen. Moest er iemand graag wat dozen hebben, al dan niet met prima krantenpapier, die mag die vandaag komen halen. Anders krijgen ze een derde leven in de kringloopwinkel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten