maandag 28 juli 2014

Eerste ontdekkingen

We wisten dat we een huis van 1937 gingen afbreken. We wisten dat er ooit een aantal art deco elementen geweest waren. We wisten ook dat de originele vloeren nog onder de huidige verstopt zaten. We wisten ook dat recuperatie van die oude vloeren bijna onmogelijk was (en toch blijf je een beetje hopen).
De eerste originele vloer kwam deze week aan het licht. En OMG (sorry, ik gebruik niet dikwijls zulke Engelse termen, maar nu dekt het precies de lading) wat was die mooi!!!
Dat het niet over de originele betonvloer in de garage gaat of die groene gespikkelde vloer in de berging, mag duidelijk wezen. Maar onder de lelijke keramische tegels in de keuken vond Jeroen dit:


Ik zag al meteen een aantal mogelijkheden om die te recuperen. Over de betontegels was een plastic gelegd waarop de keramische tegels gelegd waren. Dat zag er dus goed uit. 
Helaas, de cementtegels waren zelf in beton gelegd ipv zavel. Onmogelijk (of alleszins een titanenwerk) om die er heel uit te krijgen. En eerlijk: dat steekt toch wel eventjes.

Maar we hebben nog twee pogingen: de living. Die bestond uit twee delen vroeger (ah ja, de chique voorplaats en de leefruimte) en naar het kleine stukje dat we al hebben kunnen zien is dat ook een chique vloer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten