zaterdag 2 augustus 2014

Het huis vertelt

Vandaag deed vake een ontdekking. Hij brak de houten bekleding van de schouw op Anne-Marie's kamer af en zag daarachter ingemetseld een klein doosje...

De zijkant zegt het volgende: "Tournez la boîte en cercle en face de vós yeux et un franc se verra sur le couvercle" ofte "Draait de doos voor uwe oogen rond en een frank zult gij op het deksel zien."

Wat is het doosje? Van wie was het doosje? En wat doet het daar?
Helaas gaan we het echte verhaal er waarschijnlijk nooit achter kennen. Maar zeg nu zelf: zo'n doosje is toch prima materiaal om een of ander verhaal rond te schrijven.

Donderdag kwam de aannemer al eens kijken naar de vorderingen. En die was onder de indruk, zeker toen Jeroen vertelde dat hij de muren met enkel een breekhamer en spierkracht had gesloopt. Maar dat het zo goed zou opschieten danken we natuurlijk ook aan een buurman en buurjongen met sloopneigingen die een paar uurtjes tijd over hadden. En niet te vergeten: de jeep van die buurman waarmee betonnen paaltjes als lucifers tegen de grond gaan (nu ja, die paaltjes waren de palen van de betonplaten garage en als lucifers is misschien ook net iets te minachtend voor die palen).
De aannemer stond dus letterlijk even te kijken van "kiekeborst" Jeroen (sorry, maar ik kan moeilijk zeggen dat ik een vent heb met een V-kas en een sixpack hè) en de bijna bouwrijpe sloopplek.
En hoera, hoera... de funderingen van het nieuwe gedeelte worden maandag al gegraven! Een week eerder dan eerst gepland. En dat had niemand kunnen dromen, vooral opa niet want die was wel héél zenuwachtig dat het niet op tijd zou lukken.
Donderdag bracht de aannemer ook zijn "bouwkeet" al mee. Ik ben samen met de kinderen gaan kijken hoe ze die van de vrachtwagen op zijn plaats zetten. De foto spreekt voor zich:
Je ziet dat natuurlijk ook niet elke dag: een grote vrachtwagen met een kraan erop die dan een container optilt en die draait en zwenkt alsof het niets is.
Ik ben benieuwd hoe ze maandag reageren als ze de kraan de funderingen zien uitgraven.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten