zondag 7 september 2014

Heerlijk geurende werf

Deze week werd de ganse dakconstructie voor het platte dak achteraan ineen genageld en geschroefd. Heel de constructie bestaat uit hout, er kwam geen enkel betonnen welfsel aan te pas. De dakoversteken werden ook al bekleed met ThermoWood, wat meteen een heel mooi idee gaf van hoe het er uit gaat zien. Ook een eerste opbouw van een van de drie veluxen staat klaar om gemonteerd te worden.

Ook deze week viel er mij iets op: de geur.
Als je aan een bouwwerf denkt, dan denk je ook aan die typische geur van natte steen, natte aarde, nat cement, ... Voor mij persoonlijk: geen prettige geur. En ook niet prettig om daar binnen te staan, veel te klammig (is dat een woord?).
Maar dat heb ik deze twee maanden eigenlijk nog niet geroken of gevoeld. Deze week was zelfs "lekker": vers gezaagd hout. Dat geniet toch met stip de voorkeur.

Jeroen had afgesproken met de aannemer dat hij (met zijn "knechtjes" :-p) de vloer van het woonhuis zou uitbreken en al zou uitgraven. Dan kunnen ze volgende week de riolering al beginnen leggen.
Maar, het was gewoon te lang geleden dat we nog verrassingen hadden gevonden. Dit weekend bracht ons er twee van formaat! Letterlijk!
De waterput die een stukje in de living zat bleek bijna over de ganse breedte te lopen (van aan de kelderdeur tot de muur van de keuken) en onder de voorplaats (salon bij ons) zit volledig een kruipruimte, met welfsels die dan precies nog dragend zijn ook!
En telkens ik zei "ghoh, dat klinkt toch zo hol daar als de kinderen springen of zo. Zou daar nog iets onder zijn?", werd dat afgewimpeld. Dan kwam het wel van de kelder of zo. Op de originele plannen staat inderdaad geen van beiden op. Maar ja, volgens die plannen zou het een dubbelwoonst moeten zijn. En den dubbel is nooit volledig gezet, enkel het bijgebouw daarvan werd gezet. En ons woonhuis staat niet op de scheiding zoals dat volgens plan wel zou moeten zijn, het bijgebouw  (keuken) en het stalletje daarachter (badkamer en berging) dan weer wel. Om maar te zeggen: wie durft er dan afgaan op die plannen?
Soit, het geeft weer stof om over te denken, net nu de werf zo langzaamaan stofvrij begon te worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten