dinsdag 16 september 2014

Putten

Wie trouw leest, weet ondertussen vast en zeker dat er op zondagavond (alhoewel sommigen eerder zondagnacht zeggen) er weer nieuw voer gepost wordt.
En het is ondertussen dinsdag! Foei!
Maar ik heb wel twee bijzonder goede excuses klaar:
1) zondag zendt Één sinds vorige week "De Ridder" uit. Dat betekent dat Jeroen moet werken en dus zijn laptop inpalmt.
2) gisteren zat ook mijn "vakantie" er op. En eerlijk: ik was "teut".

Vandaag zat er al een hele dag een zageventje op mijn schouder te stuiteren dat het toch echt niet meer kon. Bij deze, een verslagje van vorige week.

Maandag en dinsdag werd de laatste hand gelegd aan de dakconstructie zodat woensdag en donderdag de epdm man zijn ding kon komen doen.
Woensdag was het een drukke en hectische dag op de bouwwerf. Buiten de epdm die op het dak gelijmd werd, kwam een neefje (als je in jaren rekent toch) met een collega de septische en de regenwaterput ingraven. En dat was toch even spannend... Als ze zo vertellen dat er bij een paar huizen verder een moerasplaat zit, die kei hard water spuit als je die raakt, dan slik je even en probeer je die tekenfilmscènes even te verdringen. (Maarten kan je daar meer over vertellen).
Gelukkig voor ons bleek dat moeras niet vlak onder ons stuk te zitten. Het stonk wel enorm naar beerput en je zag op een bepaalde diepte het water (al zag het er eerder als hiervoor vermelde stinkende smurrie uit) insijpelen, maar niemand is echt nat geworden.

Zaterdag is klusdag. Ook afgelopen weekend...
En voor het eerst waren Jeroen en papa eens iets aan het opbouwen ipv afbreken.
En... Het sloeg al tegen!
De houten roostering van de zolder en de eerste verdieping laten we zitten. Alleen zijn de balken van destijds net iets te smal waardoor ze na al die jaren serieus zijn gaan doorhangen en het ook serieus wiebelt als je boven rondloopt. Om de balken te verstervingen en de toekomstige vloer recht te krijgen, hebben ze nieuwe balken tegen de bestaande gevezen.
Als kind zei er iemand ooit eens tegen mij "met passen en meten wordt veel tijd verscheten. Maar wie het niet doet, die werkt niet goed". En dat heeft hij, samen met Jeroen mogen ondervinden. 's Avonds hoorde ik verschillende zuchten en "pfff... 't lijkt alsof we niks gedaan hebben vandaag".

En zo komen we stilaan naar een volgende fase: die van het afwerken. Alle echte constructiewerken zijn nu bijna gedaan. Het schrijnwerk kan gemaakt worden. Het volgende spectaculaire wordt de plaatsing van de schelpen. Maar daarvoor mag Jeroen nog eerst een weekend de vloer van het woongedeelte uitschuppen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten