zondag 28 september 2014

Schuppen

Een hele rustige week... Op de werf dan toch. Buiten nog een paar kleine dingen is er tijdens de week niet veel gebeurd.
Gisteren was het wel alle hens aan dek want de vloeren in het woongedeelte moesten uitgeschupt worden. Om goed te kunnen isoleren bestaat de vloeropbouw uit een laag schelpen van 25 cm met daarop een kurklaag van 10 cm. Op die kurklaag wordt dan vloerverwarming gelegd. Om dan de vloer (parket of tegels) af te werken.

Dat uitschuppen was nog een beetje spannend. De fundering van het woongedeelte was niet zo diep als eerst gedacht. En in het voorste gedeelte zaten er nog die welfsels. Uiteindelijk, na wat gepruts met een slijpschijf, heeft Jeroen die met brute kracht aan flarden geklopt. (Jaja, ooit krijg ik mijn v-kas en sixpack ipv een kiekeborstje :-D). En ook nu was er nog een verrassing: in tegenstelling tot de balken van de verdiepingen, waren de welfsels wel stevig én ondersteund. De oude krant kon helaas niet worden gered. Jammer, want het was wel fijn geweest om eens te weten wanneer ze nu precies ons huis gezet hebben.
Na het brute geweld, werden gaten in de muren terug netjes dicht gemetseld.
Resultaat van een dag hard labeur: een ventje dat 's avonds ter plekke in slaap viel en nog de hele zondag wat aan lummelde. Maar dat mag ook. Dat heb ik na mijn "inspectieronde" gisteren persoonlijk besloten. We stonden overal 45 cm lager, zoals afgesproken met de architect en de aannemer. En de container was gevuld.

We hebben nu al zo veel gevonden, helaas kunnen we niet alles heelhuids er uit krijgen. Misschien is het nu onze beurt om dingen te gaan verstoppen. Maar dat houden we nog even in beraad...

Het wordt nog eens dringend tijd om de foto's bij te werken. Maar dat is voor volgende week.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten